Запобігання та протидія дискримінації за ознакою статі

Повідомляємо, що 20 квітня 2021 року відбулося чергове засідання консультативно-дорадчого органу, що діє при Мінсоцполітики, — Експертної ради з питань запобігання та протидії дискримінації за ознакою статі.

Участь у засіданні взяли також представники МЗС, Нацагентства з питань державної служби, Мінінформполітики, Держпродспоживслужби, представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з питань дотримання прав рівних прав і свобод, експерти з ґендерних питань міжнародних та громадських організацій, науковці.

На засіданні було розглянуто 13 скарг та звернень від громадян та установ, які надійшли на розгляд Експертної ради, з метою встановлення фактів дискримінації за ознакою статі.

За результатами розгляду прийнято рішення про визнання дискримінаційними 8 рекламних оголошень, недискримінаційними — 5, матеріали за 2 оголошеннями передано на розгляд до суду управліннями Держпродспоживслужби.

Засідання Експертної ради з питань запобігання та протидії дискримінації за ознакою статі в умовах карантинних заходів пройшло в он-лайн форматі.

Довідково:

Закон України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків» 8 вересня 2005 року № 2866-IV, План заходів з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року, затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2015 року № 1393-р, передбачають здійснення комплексних заходів щодо подолання дискримінації за ознакою статі, впровадження своєчасних спеціальних тимчасових заходів, спрямованих на усунення дисбалансу між можливостями жінок і чоловіків реалізувати рівні права, які надані їм Конституцією і законами України. Дискримінація є однією з головних проблем досягнення ґендерної рівності в економічній, політичній та інших сферах.


Джерела: www.kadrovik.ua, www.msp.gov.ua

.................................................................................................................................................................................................

Читайте в журналі "Діловодство" № 4, 2021 "Фемінітиви в документах: як правильно їх застосовувати"

З питань доступу: 0 800 219 977

..................................................................................................................................................................................................