Внесено зміни до Інструкції про порядок витребування документів соціально-правового характеру для громадян України, іноземців та осіб без громадянства (наказ № 2291/5/289)

Внесено зміни до Інструкції про порядок витребування документів соціально-правового характеру для громадян України, іноземців та осіб без громадянства
наказом Міністерства юстиції України, Міністерства закордонних справ України від 31 липня 2024 року № 2291/5/289 затверджено Зміни до Інструкції про порядок витребування документів соціально-правового характеру для громадян України, іноземців та осіб без громадянства.
Прийняття Наказу забезпечило приведення Інструкції про порядок витребування документів соціально-правового характеру для громадян України, іноземців та осіб без громадянства у відповідність до чинного законодавства та унормування проставлення Міністерством юстиції України апостилю на архівних документах за допомогою електронного сервісу.
................................................................................................................................................................................................

Пропонуємо вебінар «СТВОРЮЄМО АРХІВ ЮРИДИЧНОЇ ОСОБИ»
.................................................................................................................................................................................................

Звертаємо увагу на основні зміни в оформленні архівних документів, які потребують засвідчення в Укрдержархіві та подальшої легалізації в Департаменті консульської служби Міністерства закордонних справ України або проставлення апостиля в Міністерстві юстиції України і подаватимуться до компетентних органів інших країн.

Змінами до зазначеної Інструкції визначено, що державними архівами у разі невиявлення витребуваних відомостей оформлюється «Інформаційна довідка». Тобто, замість інформації про відсутність архівних документів або відповідних відомостей з дати затвердження Змін до Інструкції державними архівами оформлюється «Інформаційна довідка», зразок якої наведений у новій редакції Додатку 8 до Інструкції.

В обов’язковому елементі архівної довідки, – підставі для її оформлення, відтепер не дозволяється використання будь-яких скорочень. Наприклад: «Підстава: фонд 486, опис 1, справа 20, аркуш 18».

Джерело: Державна архівна служба України