Президент підписав Указ про нове державне свято та запропонував зробити цей день вихідним

Президент України Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради законопроєкт про визнання Дня української державності вихідним днем.

Про це він сказав під час виступу на урочистому параді військ з нагоди 30-ї річниці незалежності України, підписуючи відповідний Указ № 423/2021.

«Я підписав Указ про святкування Дня Української державності та вношу на ваш розгляд проект закону, згідно з яким цей день має стати вихідним», — заявив Зеленський.

Згідно з документом День української державності відзначатиметься щорічно 28 липня — у День Хрещення Київської Руси-України, коли вшановується пам’ять про видатного державотворця, святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого.

Кабінету Міністрів, обласним, Київській міській державним адміністраціям доручено забезпечувати підготовку та здійснення комплексу заходів щодо відзначення Дня української державності.

Також Кабінет Міністрів разом із Національною академією наук, Національною академією правових наук, Національним інститутом стратегічних досліджень мають забезпечити підготовку проекту стратегії захисту, збереження та популяризації історії української державності, затвердити цю стратегію, а також здійснити заходи з її реалізації, проведення відповідних наукових досліджень.

Джерело: ЮРЛІГА