Переваги нематеріальної мотивації персоналу в сучасному світі

Слід визнати, що нематеріальна мотивація часом працює набагато краще, ніж матеріальна. Постійні покращення умов праці та дії, які спрямовані на фізичний та емоційний комфорт персоналу мають триваліший ефект порівняно з фінансовим заохоченням. Згідно зі статистикою, після фінансового стимулювання минає лише три місяці, і працівник знову замислюється про свою мотивацію для продовження роботи. Звісно, це за умов затребуваності спеціалістів на ринку праці, певного економічного стану в крані та світі й розвитку сфери діяльності конкретного працівника.

Нематеріальна мотивація — це те, що підвищує ефективність роботи працівника, його лояльність до компанії.

Правильно дібрані фактори чи методи нематеріальної мотивації дуже часто допомагають розвивати потенціал працівників, стимулюють їх на досягнення кращих професійних результатів. Вмотивовані люди мають бажання працювати саме в цій компанії, пишаються нею і отримують задоволення від роботи, добре співпрацюють із колегами в команді.

Нематеріальну мотивацію працівники сприймають позитивно лише тоді, коли в компанії паралельно застосовують фінансові стимули. Наприклад, визнання вищим керівництвом досягнень працівника перед усім колективом сприйматиметься іронічно або негативно, якщо у цього працівника надто низька зарплата, яка його не влаштовує.

Читати статтю повністю

Джерело: редакція журналу "Діловодство"